Četvrti „Čvarak fest“ u Sivcu postavio nove standarde

Proteklog vikenda u Sivcu održana je sada već tradicionalna gastronomska manifestacija “Čvarak fest“. Iz godine u godinu ova manifestacija okuplja sve više takmičarskih ekipa.
Posetioci su, osim u degustaciji mesnih proizvoda, mogli da uživaju u muzici Tamburaškog orkestra “Još ovu noć“ i u bogatom kulturno– zabavnom programu.

Manifestaciju je otvorio predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, koji je učesnicima i posetiocima poželeo da uživaju u programu, u Sivcu i u pravljenju čvaraka.
Prema rečima sekretara Mesne zajednice Sivac, Milenka Rajića, ”Čvarak fest“, kao relativno mlada manifestacija, ove godine postavio je nove standard.

Od začetka “Čvarak festa“ sudije se nisu menjale, pa su tako konačnu odluku o tome koji čvarci su najbolji i ove godine donele sudije Udruženja ,”Kraljevski vitezovi“ iz Bačke Topole.

Osim velikog broja ekipa iz Sivca, učešće su i ove godine uzele ekipe iz Ruskog Krstura, Bačkog Brestovca, Vrbasa, Kisača i brojnih drugih mesta Vojvodine. Sivčani su posebno ponosni na manifestaciju koja iz godine u godinu raste i postepeno postaje jedno od obeležja ovog sela, a gosti se rado vraćaju i imaju samo reči hvale kako za organizaciju, tako i za atmosferu.

Kada je reč o nagradama, treće mesto pripalo je ekipi , “Piđan“ iz Sivca, drugo mesto takođe je pripalo Sivčanima, ,”Panterima“, ekipi Rukometnog kluba ,”Sivac 69“ koji će osvojenu novčanu nagradu uložiti u svoj Klub. Prvu nagradu osvojila je ekipa ,,Kumovi“ iz Bačkog Brestovca.

Ekipe , ”Komšije“ i ”Moto klub Orlovi“ sva sredstva od prodatih čvaraka usmerila su na lečenje svoje male sugrađanke, Maše Pleskonjić.

Redakcija

Redakcija