Bogat program u Somboru za tradicionalnu manifestaciju „Muzeji za 10“

U 11 časova u Zmaj Jovinoj ulici Kulturni centar „Laza Kostić“ organizuje Bazar rukotvorina i tradicionalnih proizvoda Autonomne pokrajine Vojvodine.

Od 17 časova za posetioce će biti dostupna stalna postavka Muzeja podunasvskih Švaba pod nazivom „Uloga i značaj kolonizacije Nemaca za razvoj Vojvodine“.

Od 17 časova u Muzeju Batinske bitke biće otvorena izložba „Sava Stojkov izviđač i crtač 12. vojvođanske udarne brigade“.

U periodu od 17 do 18 časova u Gradskom muzeju Sombor biće održana „Potraga za muzejskim blagom“ – u pitanju je radionica decu koja tematski obrađuje stalnu postavku Gradskog muzeja Sombor.

U 19 časova u Gradskom muzeju Sombor biće upličeno Svečano otvaranje „Noći muzeja“, a odmah nakon toga biće otvorena izložba „Zagor iz našeg sokaka“.

U 19 časova i 30 minuta u Galeriji Kulturnog centra „Laza Kostić“ biće otvorena izložba „Leto bez kraja“ umetnika Živka Đaka, autor izložbe je Jerko Denegrli.

U istom prostoru biće održana i koreografska minijatura „O ljubavi“ autorke Aleksandre Arizanović.

U 20 časova u Galeriji „Milan Konjović“ biće otvorena izložba akvarela i crteža pod nazivom „Stilizacija forme“
U isto vreme, ali u Galeriji „Laza Kostić“ biće izvedena koreografska minijatura „Ekologija“ odnosa autorke Mine Ćirić.

U periodu od 20 do 22 časa u Gradskom muzeju Sombor biće organizovan Koncert džez muzike „Milan Petrović Kvartet“.
Takođe u 20 časova u Narodnom pozorištu Sombor biće izvedena predstava „Koronirajmo“ Pan teatra iz Beograda.

Poslednji događaj zakazan je za 21 čas, u pitanju je predstva „Vrpca“ autorski projekat Aleksandre Arizanović koji će biti izveden na Trgu Svetog Trojstva.

Redakcija

Redakcija