Biciklista Veljko Stojnić rezerva za nastup na Olimpijadi u Parizu

Olimpijski komitet Srbije bio je u velikoj muci da odluči koji će biciklisti predstavljati Srbiju na najvećem Svetskom takmičenju letnjoj Olimpijadi u Moskvi. Podsetimo Svetska biciklistička organizacija je obavestila Srpski savez, još u novembru prošle godine, da su ispunjene dve norme i da na Olimpijadu ide po jedan biciklista u muškoj i ženskoj konkurenciji. Kod dama je glavni kandidat bila Jelena Erić iz Kraljeva i u proteklom periodu olakšala je O.Komitetu da odluči jer je ubedljivo najbolja u Srbiji u drumskom biciklizmu.

Kod muškaraca je odlučeno u poslednjem trenutku. Glavni kandidati su bili srpski profesionalci Dušan Rajović i somborac Veljko Stojnić ali pobedom u Trci za Prvenstvo Srbije održanoj 26.juna svoju kanditaturu potvrdio je i Ognjen Ilić član BK „Borac“ iz Čačka. Na sastanku Odbora za hitna pitanja Olimpijskog komiteta Srbije, odlučeno je da će našu zemlju na OI u Parizu pored Jelene Erić predstavljati upravo biciklista iz Čačka. Nijanse su odlučivale, Veljko Stojnić je imao najviše sakupljenih bodova po završetku državnog prvestva, drugi je Rajović, ali to nije bilo dovoljno za plasman., Ilić je biciklista iz Srbije koji ima najviše UCI bodova na svetskoj rang listi i to je odlučilo.
Tako da jedini Somborac Veljko Stojnić koji je imao šansu za olimpijsku vizu u individualnim sportovima, nije uspeo.

Marko Sudarić, trener „Lotus tima“, nije želeo da komentariše odluke i proces kroz koji su prošli klub i Veljko Stojnić. Poželeo je Ognjenu Iliću srećan put i uspešan nastup u Parizu.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar