Atletsko rekreativni klub „Somaraton“ obeležio 14. rođendan

Podsetimo Atletsko rekreativni klub „Somaraton“ osnovan je 11.februara 2010. godine i početak februara svake godine je uobičajeno rezrevisan za proslavu ovog puta 14.tog po redu.

Uz DJ Damira rođendanska žurka je trajala do kasno u noć. Uz članove kluba posebni gosti su ovoga puta bili prijatelji iz AK „Apatin“ i ARK „Fruška Gora“ iz Novog Sada.

Kao i svake godine ovom prilikom najuspešniji članovi kluba za proteklu godinu nagrađeni su plaketama i diplomama. Nagrade su dobijene za uspešne nastupe na državnim prvenstvima, planinskim trkama, zatim za prvi istrčan maraton i polumaraton a uručeni su i veliki pehari u muško-ženskoj konkurenciji za rezultate u „Trkačkoj ligi Somaraton“.
Posebno priznanje za unapređenje rekreativnog trčanja dobio je jedan od osnivača kluba Vladimir Jerković.

Plaketu za najuspešnjeg takmičara Ark „Somaraton“ za 2023. godinu dobila je Tijana Kabić osvajač bronze na 5.000 metara na državnom prvenstvu.

Plaketu za Prvi maraton istrčan u 2023. godini dobili su Bogdan Nikolić i Robert Lalić a za prvi polumaraton Predrag Gagić.

Plaketu Specijalno priznanje za sportski podvig u 2023. godini dobio je Mirolsav Liščević za učešće na brojnim trejl trkama od kojih treba izdvojiti 77,5 kilometara na Tari.
Prenosni pehar kao najbolji u „Trkačkoj Ligi Somaraton 2023“ dobili su Josip Major i Biljana Vezmar. Plakete za druga i treća mesta u ligi dobili su Branislav Katić, Srđan Sajlović, Danica Grujić Firanj i Mirjana Došen.

Diplome za učešće na „Trkačkoj Liga Somaraton 2023“ dobili su : Josip Major, Dejan Nikolić, Zoran Nikolić, Nenad Đorđević, Srđan Sajlović, Miroslav Liščević, Arpad Šarkezi, Branislav Katić, Milan Kovačić, Bogdan Nikolić, Mirjana Došen, Danica Grujić Firanj, Biljana Vezmar, Sanja Vojvodić, Ana Pešić, Jelena Perenčević, Tijana Kabić, Maja Bodrožić, Monika Maunić, Slađana Ivanović.

Podsetimo na kraju da su na internetu otvorene prijave za 44. Somborski polumaraton koji će se održati 19.maja ove godine.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar