Apatin: Stipendije dobilo 146 studenata

Nakon što su početkom školske godine potpisani ugovori o stipendiranju srednjoškolaca, te sa onima kojima će apatinska opština finansirati boravak u Domu učenika, 146 studenata apatinske opštine potpisalo je ugovore kojima se opština Apatin obavezuje da će ih stipendirati mesečno u iznosu od 9.000,00 dinara, za šta je u budžetu opredeljeno 11.700.000,00 dinara.

U svom obraćanju, predsednica opštine Apatin Dubravka Korać je govorila o svim merama koje su sprovedene u oblasti obrazovanja i omladinske politike u prethodnom periodu, te najavila povećanje stipendija od juna na 12.000,00 dinara, kao i novinu da će lokalna samouprava za pet studenata koji su bili njeni stipendisti obezbediti bespovratna sredstva u visini od 10.000,00 eura ukoliko nakon školovanja pokrenu sopstveni biznis na teritoriji opštine Apatin.

Pored osnovnih i master studija, apatinska opština može da se pohvali i da stipendira 5 studenata na doktorskim studijama. Njima je, pored ugovora o stipendiranju, predsednica opštine Apatin sa svojim zamenikom Radovanom Đukićem, uručila vaučere u visini od 25.000,00 dinara koje će doktoranti moći da iskoriste za putovanje.

Na kraju svog obraćanja, predsednica je pozvala studente da svoje ideje i pozitivna zapažanja iz gradova u kojima studiraju prenesu u naš grad, poručivši da predloge i sugestije uvek mogu reći njoj ili nekom od njenih saradnika.

Redakcija

Redakcija