Agrobiznis centar na usluzi mladim poljoprivrednim proizvođačima

Agrobiznis centar za ruralni razvoj i razvoj poljoprivredne proizvodnje osnovan je u okviru mera populacione politike koje su bile planirane za 2019. godinu, sa osnovnim zadatkom da pomogne mladim poljoprivrednim proizvođačima da pokrenu, osnaže i prošire svoj biznis, bilo putem saveta, bilo putem direktnih subvencija.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović prilikom posete Argobiznis centru istakla je da je cilj ovog centra da pruži dobru i kvalitetnu podršku, kako mladim bračnim parovima, tako i parovima koji u seoskim domaćinstvima obavljaju poljoprivrednu delatnost, da kroz mere koje Agrobiznis centar promoviše ostvare bilo dodatne, bilo osnovne prihode za život.

Tehnički sekretar Agrobiznis centra Milica Radin rekla je da ovaj centar pomaže i ljudima koji tek počinju da se bave poljoprivredom da otvore svoje gazdinstvo, da konkurišu na razne konkurse, isto kao i već osnovanim proizvodnjama.

Agrobiznis centar se nalazi u ulici Laze Kostića broj 5 u Somboru i otvoren je svakog radnog dana od 8 do 15 časova, a zainteresovani mogu da se informišu i putem sajta agrobizniscentar.rs gde se objavljuju konkursi i aktuelnosti.

Redakcija

Redakcija