Afirmisani umetnici učestvovali na Vidovdanskoj likovnoj koloniji Pokreta ratnih veterana

Trodnevna, treća po redu Vidovdanska likovna kolonija u organizaciji Pokreta ratnih veterana Grada Sombora u saradnji sa Mesnom zajednicom „Crvenka“, održana je proteklog vikenda u kampu somborskog Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru.

Koloniji se odazvalo više od trideset afirmisanih umetnika iz cele Srbije među kojima su Petar Ulemek, Josip Kler, Milan Radaković, Saša Lovrenov, a jedan od naznačajnijih učesnika ovogodišnje Vidovdanske kolonije je Anatolij Ivakin, slikar iz Ruske Federacije. Kuriozitet ovogogodišnje kolonije je i gostovanje umetnika iz somborskog Udruženja slepih i slabovidih.

U inspirativnom ambijentu kampa Crvenog krsta unutar zaštićenog rezervata prirode Gornje Podunavlje, nastalo je 32 slike koje će biti predstavljene javnosti na prodajnoj izložbi na Vidovdanskom trgu u Somboru kao deo programa proslave Vidovdana – slave gradske Mesne zajednice Crvenka, a potom je planirano da tokom ovog leta i jeseni izložba bude predstavljena u nekoliko naseljenih mesta Zapadnobačkog okruga. Prihod koji organizatori ostvare od prodaje slika namenjen je u humanitarne svrhe.

Na samoj završnici kolonije, u kampu Crvenog krsta u Bačkom Monoštoru umetnike su posetili Antonio Ratković, gradonačelnik Sombora, Goran Nonković, načelnik Zapadnobačkog upravnog okruga i predsednica Saveta MZ „Crvenka“ Stanislava Jocić.

Redakcija

Redakcija