17. kolo SL Vojvodina FK “Radnički 1912” : OFK “Vršac” 2 : 0

Na Gradskom stadionu, bez prisustva publike “Radnički 1912” ostvario je drugu pobedu u nastavku takmičenja u Srpskoj ligi Vojvodine. U nedelju je savladana ekipa OFK “Vršac” rezultatom 2 : 0.Golove su postigli u 45 minutu Radovanović  u 70.minutu Dimitrić.

U prvoj polovini utakmica vrlo miroljubiva i bez puno šansi uz blagu inicijativu domaće ekipe. Gosti skoro bez šansi a kod domaćih izdvojićemo šansu Terzića u 30 minutu. Dimitrić je prošao po levoj strani i uputio odličan centar šut prema  Terziću koji sa sredine šesnaesterca pogađa prečku. To je dalo elana ekipi koja je ovoga puta igrala u belim dresovima i kreće se malo agresivnije i u poslednjem minute  prvog dela opet dobra akcija sa leve strane i odličan šut Radovanovića sa ivice kaznenog prostora uz malu pomoć igrača gostiju odlazi u mrežu.

U nastavku susreta uzbudljivija utakmica jer se i gost probudio i naređao nekoliko šansi. Ipak njihovu inicijativu prekida u 70 minutu Dimitrić. Posle odličnog prodora Kneževića i majstorskog dodavanja, Dimitrić sa 5 metara glavom ubacuje loptu u mrežu gostiju i to je 2 : 0, , što se kasnije ispostavilo i konačan rezultat utakmice. Gosti su pokušali da isprave greške ali bezuspešno a mogli su u poslednjem minute primiti i treći gol da je Antunić bio malo koncetrisaniji.

Ekipa koju predvodi Ivan Gvozdenović je tako ostvarila maksimalan učinak u dva prolećna kola, pokazala odličnu formu i ostalo je samo da se žali što sada nastupa obustava svih sportskih takmičenja zbog vanrednog stanja. Trenutno “Radnički 1912” je 6. na tabeli sa osvojenih 26 bodova. Naredni meč je trebalo da igra sa ekipom “Dunav” u Starim Banovcima koja je poslednja na tabeli.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar