12. kolo kuglaške Super lige Srbije – „Kordun“ poražen „Vihor“ pobedio

U 12. kolu kuglaške Super lige Srbije oba somborska predstavnika su gostovala.

„Kordun“ iz Kljajićeva je imao težak zadatak jer je gostovao do sada neporaženoj ekipi u takmičenju, lideru na tabeli ekipi „Beograd“. Meč u beogradi je završen očekivano rezultatom 7:1 (3.592:3.367) za domaćina. Jedini poen za „Kordun“ upisao je Đorđe Dragojević sa 603 srušena čunja. Somborska ekipa „Vihor“ bila je gost ekipe „Prva petoletka“ u Trsteniku. Sa obzirom da je domaćin poslednji tim lige očekivala se pobeda i ona je ostvarena sa 3:5 (3.292:3.418).

Posle 12 kola Super lige Srbije „Vihor“ je na 5.mestu sa 13 osvojenih bodova, dok je „Kordun“ na 9. sa 7 bodova i mečom manje. U narednom kolu „Kordun“ dočekuje „Prvu Petoletku“, dok će „Vihor“ biti domaćin ekipi „Crvena Zvezda“ Beograd.

Susret 12. kola Prve lige Vojvodina igrala je i ekipa KK „Kljajićevo“. Na kuglani u Kljajićevu je gostovala ekipa „13. maj“ iz Novog Sada. Očekivala se pobeda domaćih ali gosti su iznenadili i pobedili drugoplasirani tim lige sa 2:6 (3.407:3.422). (Poene za domaćine upisali su Milan Trkulja 626 i Jovan Ćalić 587). Ovim neuspehom ekipa iz Kljajićeva je izgubila korak za vodećom ekipom na tabeli „Jadran“ iz Golubinaca koji im sada beži četiri boda. Sledeće 13.kolo „Kljajićevo“ gostuje u Kuli ekipi „Hajduk“.

Stevan Žižić

Stevan Žižić


Novinar